Tiedotustyökaluja kulttuuriväelle - jotta sana luovasta työstäsi leviäisi

Jotta sana luovasta työstäsi leviäisi

Kotisivut ja blogit

Kotisivut ja blogit

Kotisivut antavat edustavan kokonaiskuvan luovasta työstäsi ja toimivat käyntikorttinasi. Toteuttamani sivustot ovat ammattimaisia ja harkittuja kokonaisuuksia, joissa sisältö, tekniset ratkaisut sekä ulkoinen olemus ovat sopusoinnussa yhdessä miettimiemme tavoitteiden kanssa. Blogin vahvuus taas on ajankohtaisuus, tuore sisältö ja helppo päivitettävyys. Blogissa on kotisivuja luontevampaa irrotella ja jakaa omakohtaisiakin kokemuksia. Katso palveluhinnastoni.

Kotisivujen tekoprosessi

Kotisivujen tekoprosessissa on neljä vaihetta: tutkiminen, suunnittelu, toteutus ja julkaisu.

Tutkiminen

Tutkimisvaiheessa haemme vastauksia seuraavanlaisiin kysymyksiin. Mihin sivustoa tarvitaan? Mitä sen avulla halutaan viestittää? Millaiselle kohderyhmälle se halutaan suunnata? Kun perusteellisisesti mietityt tavoitteet on määritelty, kotisivujen tekoprosessi ohjautuu alusta asti oikeaan suuntaan. Tässä vaiheessa mietimme tulevan sivuston teksti- ja kuvasisältöjä sekä ratkaisuja hakukonelöydettävyyden, domain-nimen ja sivujen päivittämisen suhteen. Sovimme myös projektin aikatauluista.

Suunnittelu

Suunnittelen sivustolle visuaalisen olemuksen, joka on sopusoinnussa sille yhdessä miettimiemme tavoitteiden kanssa. Päämääränä on ammattimaisen tyylikäs, uskottava, selkeä ja käyttöliittymältään helppokäyttöinen sivusto.

Toteutus

Toteutan sivuston Web-standardien mukaisesti, että se toimii yhtä hyvin pöytäkoneissa, tableteissa kuin mobiililaitteissakin. Tekniseen toteutukseen käytän CSS-, HTML5- ja JavaScript-ratkaisuja. Sivuston päivittämisessä käytettävä sisällönhallintajärjestelmä yhdistetään sivustoon. Käyttöliittymä hiotaan mahdollisimman selkeäksi käyttäjätestauksen avulla.

Julkaisu

Sivuston julkaisun voi jakaa kahteen vaiheeseen. A-vaiheessa sivut julkaistaan palvelimelle, mutta niistä ei vielä tiedoteta ulkopuolisille. Tässä vaiheessa sivujen käyttöliittymää voi testata erilaisilla laitteilla, ja tekstit sekä muut sisällöt on helppo tarkistaa ja oikolukea. B-vaiheessa sisällöt sekä toimivuus on testattu ja uusi sivusto julkaistaan kaikkien nähtäville. Julkaisun tueksi voimme toteuttaa tiedotuskampanjan.

Blogin tekoprosessi

Vaikka blogin pääpaino onkin tuoreessa teksti- ja kuvasisällössä, myös sen visuaalisella olemuksella on suuri merkitys. Hyvällä suunnittelulla ja omaperäisellä designilla on helppo erottua valtavasta tarjonnasta. Jos harkitset oman blogisi perustamista, on hyvä miettiä jo etukäteen, pystytkö sitoutumaan sen säännölliseen päivittämiseen. Ilman etukäteissuunnittelua blogin pitämisestä voi helposti tulla haparoiva ja turhauttava kokemus. Autan sinua hahmottamaan realistisen kuvan menestyksekkään bloggaamisen vaatimuksista, ja kerron miten siitä voisi tulla mahdollisimman hyödyllinen ja hauska kokemus. Katso palveluhinnastoni.

Asiakkaat kertovat

Olen jo kymmenen vuoden ajan ollut Simon valmistamien kotisivujeni onnellinen käyttäjä. Hän on opastanut minua alusta alkaen niiden päivittämisessä, ja olen saanut häneltä paljon hyviä neuvoja vuosien varrella. Simo on sydämellinen, lämminhenkinen ja taitava tekijä. Hänen kykynsä luoda asiakkaan näköiset kotisivut on ihailtavaa; ne löytyvät myös erittäin hyvin hakukoneista. Kotisivuillani on ollut minulle ammatillisesti erittäin tärkeä merkitys ja olen niiden välityksellä saanut yhteydenottoja ympäri maailmaa.
Ulla Pohjola, kuvataiteilija
Simo Ollila suunnitteli ja toteutti ammatilliset verkkosivuni vuonna 2010. Simolla on näkemystä ja ammattitaitoa. Toimimme yhteistyössä, minulla oli tarkka näkemys, erityisesti siitä, millaisia sivuja en halua, muttei minkäänlaista käsitystä, mikä on teknisesti mahdollista. Simo ymmärtää, teknisten juttujen lisäsi, visuaalisuuden tärkeyden kuvantekijän sivustolla ja innosti myös minua tuottamaan ja keräämään arkistoistani työtäni kuvaavaa materiaalia. En olisi uskonut, että verkkosivujen tekemiseen osallistuminen on inspiroivaa ja luovaa työtä.
Tiitu Takalo, sarjakuvataiteilija ja kuvittaja
Simo Ollila suunnittelin Dalai-laman vuoden 2011 Suomen vierailun kotisivut. Hän toimi erittäin joustavasti, yhteistyökykyisesti tarpeitamme kuunnellen. Saimme paljon vinkkejä ja apua sellaisissakin asioissa, joita emme itse tulleet ajatelleeksi. Tästä oli valtavasti apua ja hyötyä ottaen huomioon sivuston valtavan kävijämäärän. Lopputulos oli kaunis, lämmin ja helppotajuinen. Simo teki työt nopeasti, sovitussa aikataulussa ja hyvällä lopputuloksella. Saimme vähän parempaa kun odotimme!
Erja Varis, Dalai-laman Suomen vierailun järjestelytoimikunta

Muut palvelut: